Kedibalıkları Sitesi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > TEKNİK BİLGİLER > Makaleler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS: KARANFİL YAĞININ BALIK ANESTEZİĞİ OLARAK KULLANIMI
  Yardım Yardım  Forumu Ara   Takvim   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

KARANFİL YAĞININ BALIK ANESTEZİĞİ OLARAK KULLANIMI

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
Yazar
Yönetici
Yönetici
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 288
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı gulay Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: KARANFİL YAĞININ BALIK ANESTEZİĞİ OLARAK KULLANIMI
    Gönderim Zamanı: 16 Tem 2010 Saat 11:25am
Gerçekten mükemmel bir deneyim olmuş, çok teşekkür ederiz bu çalışma için Mustafa Bey. Benim de sormak istediğim; acaba etil alkolü aynı oranla kullanabilir miyiz bu yöndeki düşünceniz/deneyiniz oldu mu? Elimde şu an farklı bir iş için eczaneden temin ettiğim 70 derecelik etil alkol var. Ben de çalışmaya katkısı olması için bir moli balığında deneyebilirim...

Bir de iki maddeyi kaıştırırken plastik kapta karıştırmama olayına kesinlikle katılıyorum. Çözücü maddeler olduklarından plastiğin içindeki bazı maddeler suya geçip balık için zararlı olabilir (zaten diyelim alkol+karanfil karaciğerden geçecek), balığı fazladan toksisiteye maruz bırakmanın anlamı yokThumbs Up

Gülay Baran
-Discus 130x50x50
-Bitkili Synodontis Eupterus ve Pantodon Buchholzi 110x50x50
-Nano Bitkililer
Yukarı Dön
mustafamutlu Açılır Kutu Gör
Moderator
Moderator
Simge

Gönderilenler: 198
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı mustafamutlu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Tem 2010 Saat 12:43pm
Fatih denemeyi tek balık üzerinde yaptım ama toplamda 5 balık üzerinde denemem oldu.

İsmail bey kullanılan karanfil yağı litre başına hesap olduğu için kanaatimce poşete konulacak balık sayısı ve büyüklüğünün önemi olmayacaktır.Önemli olan suda belli bir madde konsantrasyonunu sağlamaktır.Ben Discuslar içinde bir fark olacağını düşünmüyorum.Chloroform büyükşehirlerde teknik kimya malzemeleri satan yerlerde ve labaratuvar malzemeleri satan yerlerde var.Bulunması zor değil ve ucuz bir madde.İsterseniz ve bulamaz iseniz ben size bir miktar gönderirim.

Gülay hanım çözücü olarak etil alkol de kullanabilirsiniz, bir fark yaratmaz.Ben elimde bulunduğu için chloroform kullandım.

Teşekkür Edenler: gulay, ashiza,
+1 Diyenler: gulay,
MUSTAFA MUTLU
NİLÜFER / BURSA
Yukarı Dön
ashiza Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 77
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı ashiza Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Tem 2010 Saat 2:01am
Ben de deneme yapmak için karanfil yağı edindim, bulmakta zorluk çeken olursa elimde fazladan 2 şişe mevcut; gönderebilirim.

Konu dışı bir ayrıntı lakin belirtmekte fayda var: ülke sınırlarında üretilen bir çok aromatik yağın esansla kokulandırılmış atık yağlardan oluştuğunu öğrendim maalesef. Şaşırdım mı? Hayır. Dikkat etmekte fayda var.

Teşekkür Edenler: gulay, Maranon,
Tebrik Edenler: gulay, Maranon,

Yukarı Dön
Maranon Açılır Kutu Gör
Moderator
Moderator
Simge

Gönderilenler: 263
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı Maranon Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Tem 2010 Saat 10:07pm
Cihat Arslan ile aneztezi konusunu konuşuyorduk bu yöntemi çoktandır uyguladığını söyledi, büyük balıklar başka türlü gitmiyor dedi. Şu önerilerde bulundu;

- Balığa sırt üstü bayılacak kadar anestezi uygulamayın, çünkü bayılmanın üst sınırı bir aşama sonrası gider, yan yatsın, kaba vurunca oynamasın yeter.

- Bazı balıklara dikkatli uygulamak lazım, en iyisi ucuz balıklarda deneme yöntemi.

- Poşetlere ve kaplara konacak balık adetide önemli, oksijen yine de gerekebilir. Sadece anesteziyle iş bitmez.

Düzenleyen Maranon - 26 Tem 2010 Saat 10:11pm

Teşekkür Edenler: ashiza, gulay,
Tebrik Edenler: gulay,
Sergen Tuncer
Corydoras similis
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.60
Copyright ©2001-2009 Web Wiz