Kedibalıkları Sitesi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > BİZİMLE PAYLAŞIN > Fotoğraf Galerisi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS: Doğa gezintisi(Doğal tortular)
  Yardım Yardım  Forumu Ara   Takvim   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Doğa gezintisi(Doğal tortular)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 52
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı canerbalıkcı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Doğa gezintisi(Doğal tortular)
    Gönderim Zamanı: 01 Tem 2010 Saat 11:08am

Çoğu kişi Eskişehir' deki Porsuk nehrinin ismini duymuştur. Her ne kadar şehir içindeki kolu yapay görünümlü olsada dağların arasına yayılan kollarında güzel görüntüler ortaya çıkıyor. Şehir içine yayılan kısmında üstünde gondollar gezerker, doğa kesimlerinde tortular, kütüklerden sararmış su, tortuların arasından fırlayan balıklar (Kedi balıkları da var.), bitkilerin arasına saklanmış yavrular... Hepsini fotoğraflamayı başaramasamda bir kısmının fotoğrafını çekebildim.

Kim demiş doğada tortu yok diye?

Su seviyesi az olduğu için ağaç kökleri su dışında kalmış.

Tortular

Tortuların akıntı ile dağılmamasının sebebi yosunlarla birleşip bir bütün oluşturması. Elinizle bile dağıtmadan alamıyorsunuz.

Huzurlu bir görünümü var.

Küçük balıklar tortuların arasında hem güvendeler hemde yasunlarla rahatlıkla beslenebiliyorlar.

Daha fazla fotoğraf çekmeye gidersem burada paylaşırım. Smile

Teşekkür Edenler: gulay, ashiza, mustafamutlu, Maranon,
Tebrik Edenler: gulay, ashiza, Maranon,
Caner BALIKÇI

Corydoras bağışları kabul edilir..
Yukarı Dön
gulay Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 290
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı gulay Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Tem 2010 Saat 12:52pm
Bir Eskişehirli olarak bu güzel görüntüler için çok teşekkür ediyorum. Hiç bu taraflara yolum düşmemişti ziyarete gittiğim zamanlar. Tortulaşmayı gerçekten de çok harika görüntüleyen fotoğraflar olmuş. Tortu nedir nasıl birşeydir diye merak edenlere doğadan bir örnek işte. İlla ki doğada böyle birikmesine de gerek yok, benim lepistes tanklarımın dibi aynı böyle oluyor, arada çekip azaltmadıkça. Ama her daim bir miktar tortu bırakıyorum belli bölgelerde. Porsuk Nehri'nde kedi balıkları gördüğünü duymak da ayrıca güzel, tekrar teşekkür ederimSmile
Gülay Baran
-Discus 130x50x50
-Bitkili Synodontis Eupterus ve Pantodon Buchholzi 110x50x50
-Nano Bitkililer
Yukarı Dön
canerbalıkcı Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı canerbalıkcı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Tem 2010 Saat 1:32pm
Benim için çok büyük zevkti bu fotoğrafları çekmek. Smile Gidip gezmek, suyun içinde yüzen balıkları görmek resmen büyük bir haz veriyor bana. Big smile İnsanın dayanamayıp tortuları kapıp götüresi geliyor resmen. Ama karışmazsak bize kazancı çok daha fazla. Gördüğüm kedi balıkları ise genelde kumla neredeyse aynı renkti. Siz onu fark etmiyorsunuz ama birden fırlayıp kaçabiliyorlar. Eğer Eskişehir'e yolunuz düşerse yerini tarif edebilirim. Sen zaten Eskişehir'e geliyorsundur Gülay abla. Smile

Düzenleyen canerbalıkcı - 01 Tem 2010 Saat 1:36pm

Teşekkür Edenler: gulay,
Caner BALIKÇI

Yukarı Dön
gulay Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 290
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı gulay Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Tem 2010 Saat 3:17pm
Evet Caner geliyorum arada... Oradaki kedi balıklarının türlerini çok merak ettim, inşallah bir ara fırsat bulup gelebilirim.
Gülay Baran
-Discus 130x50x50
-Bitkili Synodontis Eupterus ve Pantodon Buchholzi 110x50x50
-Nano Bitkililer
Yukarı Dön
boeeg Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 10
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı boeeg Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Tem 2010 Saat 6:06pm
Balıklar muhtemelen kedi balığı değil, sazansı türlerdir. Keşke balıkların da fotoğraflarını çekseydiniz. Ama fotoğraflar gerçekten harika ve ortam huzur verici. Teşekkürler.

Teşekkür Edenler: canerbalıkcı,
Anıl Altın
Buca / İzmir
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı canerbalıkcı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Tem 2010 Saat 2:37am

Balığın kendisini tam olarak tabiki göremedim ama tabanda dolanan türlerdi. Eğer yakınlarda gidecek olursam daha detaylı fotoğraflar çekeceğim.

Teşekkür Edenler: gulay,
Caner BALIKÇI

Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı canerbalıkcı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Tem 2010 Saat 6:22pm
Bu arada geçenlerde yine gittim su kıyısına. Kedi balıkları sularımızda mevcut. Yanlışlıkla oltaya takılan 6-7 bıyıklı bir balık vardı. Renkleri pek cezbetmesede kedi balığı olması heyecan verici. Fotoğraf makinasıda çok uzakta kaldığı için fotoğraflayamadan suya geri bıraktım. İnşallah başka bir sefere fotoğrafını çekerim. 6-8 cm arası ince, uzun bir vücudu vardı.
Caner BALIKÇI

Yukarı Dön
boeeg Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 10
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı boeeg Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Tem 2010 Saat 6:47pm
Elbette ki fotoğraf çekilmeden kesin sonuca varmamız mümkün değil, ancak ben gördüğünüz balıkların kedi balığı olduğu düşüncesinde değilim.

Bence elimizde muhtemel iki şık bulunmakta...

Gördüğünüz balıklar ya bu linkte "Ankara çamur balığı" olarak geçen Nemacheilus angorae, yani Ankara loachı, ya da linkte "dere kayabalığı" olarak geçen Gobio gobio. Bu iki türün de bıyıkları mevcuttur, ancak kedi balığı değillerdir, sazansı türlerdir.

Bir daha gittiğinizde çekeceğiniz fotoğrafın hem konunun zenginleşmesi, hem de kesin sonuca ulaşmamız açısından çok faydalı olacağını düşünüyorum. Thumbs Up

Düzenleyen boeeg - 25 Tem 2010 Saat 6:49pm

Anıl Altın
Buca / İzmir
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı canerbalıkcı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Tem 2010 Saat 9:50pm
Bahsettiğim balık Ankara çamur balığına benziyor ama rengi bu şekilde değildi. Böyle yeşil-gri tonlarında bir rengi vardı. Ayrıca desenleri böyle keskin değil vücuda yayılmış bir şekildeydi. Ama muhtemelen Ankara Çamur balığıdır. Bir daha ki sefere fotoğraf çekebilirim inşallah. Ouch

Tebrik Edenler: gulay,
Caner BALIKÇI

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.60
Copyright ©2001-2009 Web Wiz