![]() |
Corydoras CW-018 toplama |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
unotim123
Yönetici
Kayıt Tarihi: 28 Tem 2009 Şehir: Isparta Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 362 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı unotim123
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Alıntı Cevapla
Konu: Corydoras CW-018 toplamaGönderim Zamanı: 06 Tem 2010 Saat 12:18pm |
|
Ekim/Kas ım 2006 Peru amazon havzası gezilerim esnasında Pacaya Samira doğal rezervini yeniden ziyaret ettim.Rio Pacaya'nın aşağı bölgesinde(Rio Ucayali'ye açılan bir ırmak kolu) Yarina Cocha adında bir göl vardı.Gölde muazzam büyüklükte sakinler vardı.Bunun gibi(Dev kayman;Bir çeşit timsah türü).Yine de bu suda yüzdük.
Sahil boyunca kolaylıkla pirana gibi balıkları yakaladık. Bu gölde yüzmek hayatımda yaptığım en güvenli iş olmasa gerek. Apistogramma yakaladığım için,yerli insanlardan bize gölün sonundaki ufak dereyi göstermeleri için ikna ettik.
Tam olarak hayal ettiğim dere değildi.Ufak bir havuzdu ama bu suyun içinde balık vardı! Sonunda,Kıvrımın etrafında biraz daha su bulduk.
Derenin parçaları yeşil bir halıyla kaplıydı.
Bu bir Pistia stratiotes anaokuluydu.
Su; pH: 6,35 İletkenlik: 32ms/cm Sıcaklık: 28.2 °C Derenin böyle bölümlerinde suyun yüksekliği sadece 2.5 cmdi (Bu kurak sezonun son dönemiydi.) ve suyun altında kalın bir çamur tabakası vardı. Burda fileyi çamurların ve bitkilerin arasında gezdirip çekerek birçok balık topladık.
Fileye çok sayıda corydoras yakalandı. Çoğu corydoras elegans'tı ama bazıları gerçekten farklıydı. Yakalandıklarında küçüklerdi ama bugün burda 46-53 mm uzunluğa ulaşmış durumdalar(Burundan kuyruk ucuna kadar).
Büyük dişilerin kanatları griye çalan tondayken erkeklerin vücutları daha pembemsi durur.
Daha önce hiç kimse bu corydoras türünü görmemişti.O yüzden yol boyunca benle Norveç'e geldiler. Ian Fuller Aralık 2006'da hobi odamı ve beni ziyarete geldiğinde balıklara göz attı ve bunun yeni bir tür olduğunu söyledi.Bu türe CW-018 adını verdi. ![]() www.apisto.sites.no sitesinden kendi izinleriyle çevrilmiştir. Teşekkür Edenler: Maranon, ErHaN, GÜVEN, mustafamutlu, gulay, GuppyKeeper, volkantr34, rengarenk, Tebrik Edenler: Maranon, GÜVEN, gulay, volkantr34, rengarenk, |
|
|
Onur ŞAHİN
Corydorasss!!! |
|
![]() |
|
Maranon
Moderator
Kayıt Tarihi: 28 Tem 2009 Şehir: Hatay Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 263 |
Mesaj Seçenekleri
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 06 Tem 2010 Saat 12:23pm |
|
Bu çeviriyi yapman çok iyi olmuş eline sağlık. Pistia ile kaplı olan su yüzeyi harika görünüyor. Güzel bir cory türü, acaba üretmeyi başarmış mı?
|
|
|
Sergen Tuncer
Corydoras similis |
|
![]() |
|
unotim123
Yönetici
Kayıt Tarihi: 28 Tem 2009 Şehir: Isparta Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 362 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı unotim123
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 06 Tem 2010 Saat 12:34pm |
|
Onu henüz sormadım Sergen.İnşallah bir dahaki görüşmemizde onu da sorarım.
|
|
|
Onur ŞAHİN
Corydorasss!!! |
|
![]() |
|
GÜVEN
Yeni Üye
Kayıt Tarihi: 14 May 2010 Şehir: ANKARA Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 24 |
Mesaj Seçenekleri
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 06 Tem 2010 Saat 1:57pm |
|
Eline sağlık Onur, Coryler harika, çevirilerinin devamını dilerim.
Pistia tarlası görmek çok güzel bu aralar diğer balıkları bıraktım pistialardaki gelişimi takip ediyorum. Bu bitkiyi çok sevdim.
|
|
![]() |
|
ashiza
Üye
Kayıt Tarihi: 04 Kas 2009 Şehir: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 77 |
Mesaj Seçenekleri
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 06 Tem 2010 Saat 4:17pm |
|
Pistialar hayranlık verici. Apistolar, corydoraslar... Rüya gibi.
O değilde buna benzer bir gezi yapamadan öleceğim diye yahut orman katli benden hızlı davranacak diye çok korkuyorum. Teşekkürler pek sayın yöneticim. |
|
|
|
![]() |
|
GÜVEN
Yeni Üye
Kayıt Tarihi: 14 May 2010 Şehir: ANKARA Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 24 |
Mesaj Seçenekleri
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 06 Tem 2010 Saat 5:50pm |
|
Gezi yapabilirsiniz, biliriz, de orman katliamı bizden önce bitebilir.
|
|
![]() |
|
gulay
Yönetici
Kayıt Tarihi: 28 Tem 2009 Şehir: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 288 |
Mesaj Seçenekleri
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 07 Tem 2010 Saat 11:56am |
|
Gerçekten yakalanan corydorasların ve pistia görüntüleri muhteşemmiş. Pistia kaplı resmi görünce önce anlamadım değişik bir bitki türü heralde diye düşündüm, sonraki yakın çekim resmi görünce de çok şaşırdım. Demek ki doğada da bizim kısıtlı yüzeye sahip akvaryumları kapladığı gibi göllerin üzerini böyle kaplıyormuş pistialar
![]() |
|
|
Gülay Baran
-Discus 130x50x50 -Bitkili Synodontis Eupterus ve Pantodon Buchholzi 110x50x50 -Nano Bitkililer |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |