Kedibalıkları Sitesi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > BİZİMLE PAYLAŞIN > Geziler ve Doğal Alanlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS: Corydoras CW-018 toplama
  Yardım Yardım  Forumu Ara   Takvim   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Corydoras CW-018 toplama

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Yönetici
Yönetici
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 362
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı unotim123 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Corydoras CW-018 toplama
    Gönderim Zamanı: 06 Tem 2010 Saat 12:18pm

Ekim/Kasım 2006 Peru amazon havzası gezilerim esnasında Pacaya Samira doğal rezervini yeniden ziyaret ettim.Rio Pacaya'nın aşağı bölgesinde(Rio Ucayali'ye açılan bir ırmak kolu) Yarina Cocha adında bir göl vardı.

Gölde muazzam büyüklükte sakinler vardı.Bunun gibi(Dev kayman;Bir çeşit timsah türü).Yine de bu suda yüzdük.

Sahil boyunca kolaylıkla pirana gibi balıkları yakaladık.

Bu gölde yüzmek hayatımda yaptığım en güvenli iş olmasa gerek.

Apistogramma yakaladığım için,yerli insanlardan bize gölün sonundaki ufak dereyi göstermeleri için ikna ettik.

Tam olarak hayal ettiğim dere değildi.Ufak bir havuzdu ama bu suyun içinde balık vardı!

Sonunda,Kıvrımın etrafında biraz daha su bulduk.

Derenin parçaları yeşil bir halıyla kaplıydı.

Bu bir Pistia stratiotes anaokuluydu.

Su;

pH: 6,35

İletkenlik: 32ms/cm

Sıcaklık: 28.2 °C

Derenin böyle bölümlerinde suyun yüksekliği sadece 2.5 cmdi (Bu kurak sezonun son dönemiydi.) ve suyun altında kalın bir çamur tabakası vardı.

Burda fileyi çamurların ve bitkilerin arasında gezdirip çekerek birçok balık topladık.

Fileye çok sayıda corydoras yakalandı. Çoğu corydoras elegans'tı ama bazıları gerçekten farklıydı.

Yakalandıklarında küçüklerdi ama bugün burda 46-53 mm uzunluğa ulaşmış durumdalar(Burundan kuyruk ucuna kadar).

Büyük dişilerin kanatları griye çalan tondayken erkeklerin vücutları daha pembemsi durur.

Daha önce hiç kimse bu corydoras türünü görmemişti.O yüzden yol boyunca benle Norveç'e geldiler.

Ian Fuller Aralık 2006'da hobi odamı ve beni ziyarete geldiğinde balıklara göz attı ve bunun yeni bir tür olduğunu söyledi.Bu türe CW-018 adını verdi.

www.apisto.sites.no sitesinden kendi izinleriyle çevrilmiştir.

Onur ŞAHİN

Corydorasss!!!
Yukarı Dön
Maranon Açılır Kutu Gör
Moderator
Moderator
Simge

Gönderilenler: 263
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı Maranon Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Tem 2010 Saat 12:23pm
Bu çeviriyi yapman çok iyi olmuş eline sağlık. Pistia ile kaplı olan su yüzeyi harika görünüyor. Güzel bir cory türü, acaba üretmeyi başarmış mı?
Sergen Tuncer
Corydoras similis
Yukarı Dön
unotim123 Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 362
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı unotim123 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Tem 2010 Saat 12:34pm
Onu henüz sormadım Sergen.İnşallah bir dahaki görüşmemizde onu da sorarım.
Onur ŞAHİN

Corydorasss!!!
Yukarı Dön
GÜVEN Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 24
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı GÜVEN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Tem 2010 Saat 1:57pm
Eline sağlık Onur, Coryler harika, çevirilerinin devamını dilerim.
Pistia tarlası görmek çok güzel bu aralar diğer balıkları bıraktım pistialardaki gelişimi takip ediyorum. Bu bitkiyi çok sevdim.Tongue
Yukarı Dön
ashiza Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 77
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı ashiza Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Tem 2010 Saat 4:17pm
Pistialar hayranlık verici. Apistolar, corydoraslar... Rüya gibi.

O değilde buna benzer bir gezi yapamadan öleceğim diye yahut orman katli benden hızlı davranacak diye çok korkuyorum.

Teşekkürler pek sayın yöneticim.

+1 Diyenler: GÜVEN, Maranon,

Yukarı Dön
GÜVEN Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 24
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı GÜVEN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Tem 2010 Saat 5:50pm
Gezi yapabilirsiniz, biliriz, de orman katliamı bizden önce bitebilir.Cry
Yukarı Dön
gulay Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 290
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı gulay Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Tem 2010 Saat 11:56am
Gerçekten yakalanan corydorasların ve pistia görüntüleri muhteşemmiş. Pistia kaplı resmi görünce önce anlamadım değişik bir bitki türü heralde diye düşündüm, sonraki yakın çekim resmi görünce de çok şaşırdım. Demek ki doğada da bizim kısıtlı yüzeye sahip akvaryumları kapladığı gibi göllerin üzerini böyle kaplıyormuş pistialarSmile
Gülay Baran
-Discus 130x50x50
-Bitkili Synodontis Eupterus ve Pantodon Buchholzi 110x50x50
-Nano Bitkililer
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.60
Copyright ©2001-2009 Web Wiz