![]() |
Güney Amerika Nehirlerinin Yerleri Ve Su Değerleri |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
Maranon
Moderator
Kayıt Tarihi: 28 Tem 2009 Şehir: Hatay Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 263 |
Mesaj Seçenekleri
Alıntı Cevapla
Konu: Güney Amerika Nehirlerinin Yerleri Ve Su DeğerleriGönderim Zamanı: 29 Nis 2010 Saat 4:37pm |
|
Bu bölgelerden birinin biyotopunu kuracaklar için faydalı olacağını düşünüyorum.
Güney Amerika kıtasında bulunan nehirlerin haritası
![]() ![]() Farklı nehirlerin su değerleri (http://opefe.com/waterchem.html)
+-------------------------------+-------- +---------------+-----------------+
| Nehir Adı-su tipi............ | pH..... | Sertlik(ppm) | Sıcaklık....... | +-------------------------------+---------+---------------+-----------------+ | Rio Amazonas-white water..... | 6.9.... | 80 ppm....... | 29°C/84°F...... | | Rio Apayacu-white water...... | 6.4.... | 20 ppm....... | 30°C/86°F...... | | Rio Orosa-white water........ | 6.5-6.7 | 60-110 ppm... | 30°C/86°F...... | | Rio Maniti-white water....... | ....... | ............. | 29°C/84°F...... | | Quebrada Yanayacu-black water | 6.4.... | 20 ppm....... | 27°C/80°F...... | | Rio Ampiyacu-white water..... | 6.4.... | 20 ppm....... | 29°C/84°F...... | | Rio Napo..................... | 6.7-7.3 | 80-120 ppm... | 27°C/81°F...... | | Rio Nanay.................... | 6.6-7.0 | 20 ppm....... | 25°C/78°F...... | | Rio Itaya-white water........ | 6.0-7.0 | ............. | 23-27°C/73-81°F | | Quebrada Tuche Caño.......... | 6.5.... | 60 ppm....... | ............... | | Quebrada Yanashi............. | 6.5.... | 70 ppm....... | ............... | | Rio Aguasyacu-white water.... | ....... | ............. | 28°C/82°F...... | | Cocha at Oro Blanco.......... | 6.5.... | 120 ppm...... | ............... | | Avaha Cocha at Oro Blanco.... | 6.5.... | 120 ppm...... | ............... | | Paiva Chica Cocha............ | 5.8.... | 50 ppm....... | ............... | | Lata Cocha................... | 5.5.... | 20 ppm....... | ............... | | Urcu Cocha................... | 5.5.... | 1-2 ppm...... | ............... | | Paiva Cocha.................. | ....... | 3 ppm........ | ............... | | Rio Xingu.................... | 6.7-6.9 | ............. | 27°C/80°F...... | | Rio Araguia.................. | 5.8-7.5 | 4-20 (8)..... | 22-28°C/72-82°F | | Rio Negro and Orinoco rivers. | 4.5-7.0 | 2-8 dH (6)... | 24-28°C/75-82°F | |*Rio Paraguay/Rio Paraña; | 6.5-7.5 | 4-14 dH (8).. | 21-25°C/70-77°F |
|Paraguay and Argentina........ | |
+-------------------------------+---------+---------------+-----------------+ Teşekkür Edenler: gulay, greenfairy, volkantr34, mustafamutlu, yakuzajr, Tebrik Edenler: gulay, greenfairy, |
|
|
Sergen Tuncer
Corydoras similis |
|
![]() |
|
gulay
Yönetici
Kayıt Tarihi: 28 Tem 2009 Şehir: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 290 |
Mesaj Seçenekleri
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 29 Nis 2010 Saat 7:17pm |
|
Harika bir kaynak olmuş bizler için, faydalı bilgiler içeriyor...
![]() Taa bu sitenin ilk aktif hale geldiğinde aklımda olan şeylerden birini Amazon için eklemişsin. Ben de elimdeki Afrika kedi balıkları kitabındaki benzer bir haritayı görünce düşünmüştüm. O haritada da Afrika'daki nehirler vardı, sonra aynısını internetten de buldum. Her bir nehir havzasına endemik olan kedi balıkları ve orasının ölçülen su değerlerini (ayrıyeten orada yetişen endemik su bitkileri, kaya renkleri, varsa diğer dikkat çeken ayrıntılar ) ayrı ayrı derlemeyi planlamıştım. Tabi tüm bunlar detaylı ve titiz bir çalışmayı gerektirecek. Önümüzdeki 1-2 aya inşallah ben de güzel bir çalışma yapmayı düşünüyorum. Güney Amerika türlerinde Afrika kedi balıkları kadar bilgi sahibi değilim. O yüzden o konuları size bırakmayı uygun görüyorum, malum hepimiz pek çok balığı sevip beslesek de herkesin uzmanlık alanı ayrı. Tekrar teşekkür ederim, ellerine sağlık... ![]() |
|
|
Gülay Baran
-Discus 130x50x50 -Bitkili Synodontis Eupterus ve Pantodon Buchholzi 110x50x50 -Nano Bitkililer |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |