![]() |
KARANFİL YAĞININ BALIK ANESTEZİĞİ OLARAK KULLANIMI |
Yanıt Yaz
|
Sayfa <12 |
| Yazar | |
gulay
Yönetici
Kayıt Tarihi: 28 Tem 2009 Şehir: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 290 |
Mesaj Seçenekleri
Alıntı Cevapla
Konu: KARANFİL YAĞININ BALIK ANESTEZİĞİ OLARAK KULLANIMIGönderim Zamanı: 16 Tem 2010 Saat 11:25am |
|
Gerçekten mükemmel bir deneyim olmuş, çok teşekkür ederiz bu çalışma için Mustafa Bey. Benim de sormak istediğim; acaba etil alkolü aynı oranla kullanabilir miyiz bu yöndeki düşünceniz/deneyiniz oldu mu? Elimde şu an farklı bir iş için eczaneden temin ettiğim 70 derecelik etil alkol var. Ben de çalışmaya katkısı olması için bir moli balığında deneyebilirim...
Bir de iki maddeyi kaıştırırken plastik kapta karıştırmama olayına kesinlikle katılıyorum. Çözücü maddeler olduklarından plastiğin içindeki bazı maddeler suya geçip balık için zararlı olabilir (zaten diyelim alkol+karanfil karaciğerden geçecek), balığı fazladan toksisiteye maruz bırakmanın anlamı yok ![]() |
|
|
Gülay Baran
-Discus 130x50x50 -Bitkili Synodontis Eupterus ve Pantodon Buchholzi 110x50x50 -Nano Bitkililer |
|
![]() |
|
mustafamutlu
Moderator
Kayıt Tarihi: 03 Ağu 2009 Şehir: BURSA Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 198 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı mustafamutlu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 20 Tem 2010 Saat 12:43pm |
|
Fatih denemeyi tek balık üzerinde yaptım ama toplamda 5 balık üzerinde denemem oldu.
İsmail bey kullanılan karanfil yağı litre başına hesap olduğu için kanaatimce poşete konulacak balık sayısı ve büyüklüğünün önemi olmayacaktır.Önemli olan suda belli bir madde konsantrasyonunu sağlamaktır.Ben Discuslar içinde bir fark olacağını düşünmüyorum.Chloroform büyükşehirlerde teknik kimya malzemeleri satan yerlerde ve labaratuvar malzemeleri satan yerlerde var.Bulunması zor değil ve ucuz bir madde.İsterseniz ve bulamaz iseniz ben size bir miktar gönderirim.
Gülay hanım çözücü olarak etil alkol de kullanabilirsiniz, bir fark yaratmaz.Ben elimde bulunduğu için chloroform kullandım. |
|
|
MUSTAFA MUTLU
NİLÜFER / BURSA |
|
![]() |
|
ashiza
Üye
Kayıt Tarihi: 04 Kas 2009 Şehir: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 77 |
Mesaj Seçenekleri
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 22 Tem 2010 Saat 2:01am |
|
Ben de deneme yapmak için karanfil yağı edindim, bulmakta zorluk çeken olursa elimde fazladan 2 şişe mevcut; gönderebilirim.
Konu dışı bir ayrıntı lakin belirtmekte fayda var: ülke sınırlarında üretilen bir çok aromatik yağın esansla kokulandırılmış atık yağlardan oluştuğunu öğrendim maalesef. Şaşırdım mı? Hayır. Dikkat etmekte fayda var. |
|
|
|
![]() |
|
Maranon
Moderator
Kayıt Tarihi: 28 Tem 2009 Şehir: Hatay Aktif Durum: Aktif Gönderilenler: 263 |
Mesaj Seçenekleri
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 26 Tem 2010 Saat 10:07pm |
|
Cihat Arslan ile aneztezi konusunu konuşuyorduk bu yöntemi çoktandır uyguladığını söyledi, büyük balıklar başka türlü gitmiyor dedi. Şu önerilerde bulundu;
- Balığa sırt üstü bayılacak kadar anestezi uygulamayın, çünkü bayılmanın üst sınırı bir aşama sonrası gider, yan yatsın, kaba vurunca oynamasın yeter. - Bazı balıklara dikkatli uygulamak lazım, en iyisi ucuz balıklarda deneme yöntemi. - Poşetlere ve kaplara konacak balık adetide önemli, oksijen yine de gerekebilir. Sadece anesteziyle iş bitmez. Düzenleyen Maranon - 26 Tem 2010 Saat 10:11pm |
|
|
Sergen Tuncer
Corydoras similis |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
Sayfa <12 |
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |