Kedibalıkları Sitesi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > TEMEL KONULAR > Kendin Yap Sistemler (DIY)
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS: Üst sumplu akvaryum
  Yardım Yardım  Forumu Ara   Takvim   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Üst sumplu akvaryum

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Moderator
Moderator
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 198
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı mustafamutlu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Üst sumplu akvaryum
    Gönderim Zamanı: 16 Haz 2010 Saat 2:04pm
Sizlere tanıtımını yapacağım bu tank üst sumplu bir tank.uzun zamandır aklımdaydı ama yapımı geçtiğimiz haftaya nasip oldu.Tembellikten yapım aşamalarını fotoğraflamadım.Cam kesimi hariç yapımı bana ait.Bazı arkadaşlar doğal olarak bu ne biçim bir akvaryum diyeceklerdir, haklılar da.
Bu tankın yapım amacını söyle açıklayayım.
Öncelikle görsellik olarak düşünülmüş bir tank değil.Tankın amacı maksimum filtrasyon,minimum enerji sarfiyatı ve en önemlisi çok pratik filtre temizliği.Yoğun stok tankı olarak kullanmayı amaçlıyorum.Aydınlatma ve üst kapak şimdilik yok, belki ileride yapabilirim. Sumpun yan ve ön tarafına film çektim, pek iyi bir işçilik çıkardığım söylenemez.Arka cepheyi siyah fonla kapattım(bu fotoğraflarda görünmüyor).Bacanın alttan bir girişi var ve içine koyduğum çok küçük bir iç filtre ile sumpa su basıyorum, sump içinde dolaşan su sağ taraftan süzülerek akvaryuma dönüyor.Dönüş yerinde camda bir akıntı yaratıyor, buda özellikle istediğim birşeydi.Tank kapasitesi 90-100 lt arasında.Eni 70 Cm , derinlik 40 cm, ön cam yüksekliği 40 cm, arka cam yüksekliği 56 cm.sump kapasitesi 8-10 lt arasında.En iyi dış filtreden daha iyi filtrasyon yapabileceğimi düşünüyorum.Filtre materyalleri henüz tam değil, tank 1 haftadır boş olarak çalışıyor. Çalışır haldeki fotoğraflarını da yakında ekleyeceğim.

Düzenleyen mustafamutlu - 16 Haz 2010 Saat 5:36pm

Tebrik Edenler: ashiza,
MUSTAFA MUTLU
NİLÜFER / BURSA
Yukarı Dön
mustafamutlu Açılır Kutu Gör
Moderator
Moderator
Simge

Gönderilenler: 198
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı mustafamutlu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Haz 2010 Saat 2:16pm

MUSTAFA MUTLU
NİLÜFER / BURSA
Yukarı Dön
unotim123 Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 362
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı unotim123 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Haz 2010 Saat 6:17pm
Amacına uygun bir tank olmuş bence Mustafa abi,eline sağlık.Biyolojik malzeme olarak kesinlikle seachem matrix öneririm.Diğer ürünlere 10 çeker.
Onur ŞAHİN

Corydorasss!!!
Yukarı Dön
gulay Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 290
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı gulay Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Haz 2010 Saat 6:38pm
Güle güle kullanın Mustafa Bey... Ben de 1 yıl önce mevcut bir tankımın sol kenarına boydan boya olacak şekilde iç sump yapmaya çalışmıştım. Görsel olarak bazı akvaristler önden görünümünün hoş olmayacağını düşünüyorlardı ama tam tersine benim için önemli olan suyun temizliği, kolay temizlenebilmesi ve balıkların sağlığıydı. Dış sumpa göre avantajı ise su sesi yapmaması ve taşma riskinin olmaması idi. Fakat kendim yapmaya çalıştığım ve ilk kez denediğim için başarısızlıkla sonuçlandı benimkiSmile Sizinki sumpın yer aldığı konum itibariyle de çok orjinal görünüyor ve ben çok beğendim. Umarım istediğiniz sonucu alırsınız...Thumbs Up
Gülay Baran
-Discus 130x50x50
-Bitkili Synodontis Eupterus ve Pantodon Buchholzi 110x50x50
-Nano Bitkililer
Yukarı Dön
sezginyavuz Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 4
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı sezginyavuz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Tem 2010 Saat 12:01pm
Hayırlı olsun Mustafa Bey. Ben de tüm tanklarımda üst sump kullanıyorum ama benimkiler sonradan dahil edildi. Sizinki tamamen entegre olmuş.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.60
Copyright ©2001-2009 Web Wiz