![]() |
Üst sumplu akvaryum |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
mustafamutlu
Moderator
Kayıt Tarihi: 03 Ağu 2009 Şehir: BURSA Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 198 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı mustafamutlu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Alıntı Cevapla
Konu: Üst sumplu akvaryumGönderim Zamanı: 16 Haz 2010 Saat 2:04pm |
|
Sizlere tanıtımını yapacağım bu tank üst sumplu bir tank.uzun zamandır aklımdaydı ama yapımı geçtiğimiz haftaya nasip oldu.Tembellikten yapım aşamalarını fotoğraflamadım.Cam kesimi hariç yapımı bana ait.Bazı arkadaşlar doğal olarak bu ne biçim bir akvaryum diyeceklerdir, haklılar da.
Bu tankın yapım amacını söyle açıklayayım.
Öncelikle görsellik olarak düşünülmüş bir tank değil.Tankın amacı maksimum filtrasyon,minimum enerji sarfiyatı ve en önemlisi çok pratik filtre temizliği.Yoğun stok tankı olarak kullanmayı amaçlıyorum.Aydınlatma ve üst kapak şimdilik yok, belki ileride yapabilirim. Sumpun yan ve ön tarafına film çektim, pek iyi bir işçilik çıkardığım söylenemez.Arka cepheyi siyah fonla kapattım(bu fotoğraflarda görünmüyor).Bacanın alttan bir girişi var ve içine koyduğum çok küçük bir iç filtre ile sumpa su basıyorum, sump içinde dolaşan su sağ taraftan süzülerek akvaryuma dönüyor.Dönüş yerinde camda bir akıntı yaratıyor, buda özellikle istediğim birşeydi.Tank kapasitesi 90-100 lt arasında.Eni 70 Cm , derinlik 40 cm, ön cam yüksekliği 40 cm, arka cam yüksekliği 56 cm.sump kapasitesi 8-10 lt arasında.En iyi dış filtreden daha iyi filtrasyon yapabileceğimi düşünüyorum.Filtre materyalleri henüz tam değil, tank 1 haftadır boş olarak çalışıyor. Çalışır haldeki fotoğraflarını da yakında ekleyeceğim.
![]() ![]() ![]() Düzenleyen mustafamutlu - 16 Haz 2010 Saat 5:36pm Tebrik Edenler: ashiza, |
|
|
MUSTAFA MUTLU
NİLÜFER / BURSA |
|
![]() |
|
mustafamutlu
Moderator
Kayıt Tarihi: 03 Ağu 2009 Şehir: BURSA Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 198 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı mustafamutlu
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 16 Haz 2010 Saat 2:16pm |
![]() |
|
|
MUSTAFA MUTLU
NİLÜFER / BURSA |
|
![]() |
|
unotim123
Yönetici
Kayıt Tarihi: 28 Tem 2009 Şehir: Isparta Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 362 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı unotim123
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 16 Haz 2010 Saat 6:17pm |
|
Amacına uygun bir tank olmuş bence Mustafa abi,eline sağlık.Biyolojik malzeme olarak kesinlikle seachem matrix öneririm.Diğer ürünlere 10 çeker.
|
|
|
Onur ŞAHİN
Corydorasss!!! |
|
![]() |
|
gulay
Yönetici
Kayıt Tarihi: 28 Tem 2009 Şehir: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 290 |
Mesaj Seçenekleri
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 16 Haz 2010 Saat 6:38pm |
|
Güle güle kullanın Mustafa Bey... Ben de 1 yıl önce mevcut bir tankımın sol kenarına boydan boya olacak şekilde iç sump yapmaya çalışmıştım. Görsel olarak bazı akvaristler önden görünümünün hoş olmayacağını düşünüyorlardı ama tam tersine benim için önemli olan suyun temizliği, kolay temizlenebilmesi ve balıkların sağlığıydı. Dış sumpa göre avantajı ise su sesi yapmaması ve taşma riskinin olmaması idi. Fakat kendim yapmaya çalıştığım ve ilk kez denediğim için başarısızlıkla sonuçlandı benimki
Sizinki sumpın yer aldığı konum itibariyle de çok orjinal görünüyor ve ben çok beğendim. Umarım istediğiniz sonucu alırsınız...![]() |
|
|
Gülay Baran
-Discus 130x50x50 -Bitkili Synodontis Eupterus ve Pantodon Buchholzi 110x50x50 -Nano Bitkililer |
|
![]() |
|
sezginyavuz
Yeni Üye
Kayıt Tarihi: 26 Tem 2010 Şehir: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 4 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı sezginyavuz
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 27 Tem 2010 Saat 12:01pm |
|
Hayırlı olsun Mustafa Bey. Ben de tüm tanklarımda üst sump kullanıyorum ama benimkiler sonradan dahil edildi. Sizinki tamamen entegre olmuş.
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |